Θέλετε να εισάγετε και να εξάγετε χρήστες του WordPress από έναν ιστότοπο στον άλλο; Αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο όταν συγχωνεύετε πολλαπλούς ιστότοπους και θέλετε να αλλάξετε αυτόματα όλους τους χρήστες από υπάρχοντες ιστότοπους. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πώς μπορείτε εύκολα να εισάγετε και να εξάγετε χρήστες στο WordPress.

Ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης για την εισαγωγή και εξαγωγή χρηστών WordPress, τα πιο συνηθισμένα σενάρια όταν πρέπει να εισαγάγετε και να εξάγετε χρήστες είναι:

  • Όταν αγοράζετε έναν ιστότοπο και θέλετε να συγχωνεύσετε το περιεχόμενο και τη βάση χρηστών.
  • Όταν θέλετε να ενοποιήσετε δύο ιστότοπους και να συγχωνεύσετε το περιεχόμενο και τη βάση χρηστών τους.
  • Όταν θέλετε να εισάγετε όλους τους χρήστες σε μια λίστα email ή στο CRM.
  • Σε μεγάλους ιστότοπους πολλαπλών δημιουργών ή σε έναν ιστότοπο μέλους στο WordPress, κάθε προφίλ χρήστη έχει πολλούς χρήσιμους όγκους δεδομένων (όπως φωτογραφίες προφίλ, πληροφορίες βιογραφικού, κοινωνικοί σύνδεσμοι κ.α.).

Ενώ μπορείτε σίγουρα να τους ζητήσετε να αναδημιουργήσουν το προφίλ τους, είναι ενοχλητικό και όχι ιδανική εμπειρία χρήστη.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε εύκολα να εισάγετε και να εξάγετε χρήστες από έναν ιστότοπο WordPress στον άλλο.

Εξαγωγή χρηστών στο WordPress

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin Import Export WordPress Users.

Κατά την ενεργοποίηση, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Users »User import Export και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα εξαγωγής.

Εξαγωγή χρηστών

Σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να επιλέξετε έναν ρόλο χρήστη για εξαγωγή από τον ιστότοπό σας, να επιλέξετε τα πεδία που θέλετε να εξάγετε μαζί με τον χρήστη και πολλά άλλα.

Από προεπιλογή, όλα τα πεδία χρηστών θα εξαχθούν. Εάν δεν θέλετε να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο, τότε μπορείτε απλά να το καταργήσετε από την ενότητα “στήλες”.

Μετά την επιλογή των ρυθμίσεων, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή. Θα αποθηκεύσει ένα αρχείο εξαγωγής CSV στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο για να εισάγετε χρήστες σε έναν άλλο ιστότοπο του WordPress.

Εισαγωγή χρηστών στο WordPress

Αυτό το βήμα θα απαιτήσει επίσης το ίδιο πρόσθετο ”User import Export” που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω για την εξαγωγή χρηστών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει αυτήν την προσθήκη στον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να εισαγάγετε χρήστες.

Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Χρήστες »User import Export και κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή χρηστών.

Σε αυτή τη σελίδα, πρώτα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου και, στη συνέχεια, να επιλέξετε το αρχείο CSV που θέλετε να εισαγάγετε. Μετά την επιλογή του αρχείου CSV, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας με λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εισαγόμενων χρηστών, το μήνυμα κατάστασης και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία.

Το plugin δεν θα εισάγει μόνο χρήστες, θα τους αναθέσει επίσης αυτόματα τον σωστό ρόλο των χρηστών και θα συμπληρώσει άλλες ρυθμίσεις προφίλ.

Είστε έτοιμοι! Αν έχετε κάποια απορία, διευκρίνηση, γράψτε το σχόλιο σας παρακάτω.