Εάν κάνετε ερωτήσεις όπως αυτές, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Ως ειδικός στον τομέα του SEO ή βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, γνωρίζουμε ότι το σωστό SEO μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει μια επιχείρηση στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί το SEO είναι σημαντικό, ποιες επιχειρήσεις το χρειάζονται και θα προσφέρουμε κάποιους πόρους, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε περαιτέρω το θέμα.

Ας ξεκινήσουμε με μια εξήγηση για το πώς λειτουργεί το SEO και πώς επηρεάζει την κατάταξη του ιστότοπού σας. Εάν θέλετε να μιλήσουμε αναλυτικά για το πως μπορεί το SEO να βοηθήσει την επιχείριση σας στο κόσμο του Διαδικτύου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6972132823.

Πώς λειτουργεί το SEO;

Πρωτη σελιδα στη googleΤο SEO αποτελείται από πολλαπλές στρατηγικές, ενέργειες και βέλτιστες πρακτικές, που όλες έχουν τον τελικό στόχο να βελτιώσουν τη θέση του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Γι ‘αυτό ονομάζεται “βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης”.

Υπάρχουν δύο είδη SEO: On-page και Off-page. Το SEO πάνω στη σελίδα αποτελείται από οτιδήποτε μπορείτε να ελέγξετε στον δικό σας ιστότοπο για να βελτιώσετε την κατάταξή σας. Αυτό αναφέρεται σε πράγματα όπως ταχύτητα, παρουσία λέξεων-κλειδιών, κείμενο κεφαλίδας και ούτω καθεξής. Από την άλλη πλευρά, το SEO εκτός σελίδας αποτελείται από οτιδήποτε γίνεται σε άλλους ιστότοπους που μπορεί να επηρεάσουν την κατάταξή σας. Γενικά, αυτό αναφέρεται μόνο σε συνδέσμους.

Χρειάζεται χρόνος, γνώση του SEO και επιτυχημένη εφαρμογή των επιθυμητών παραγόντων SEO εντός και εκτός σελίδας για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για υψηλές βαθμολογίες στις μηχανές αναζήτησης. Εάν η συλλογική ισχύς του ιστότοπού σας ή του SEO μιας μεμονωμένης σελίδας είναι πιο ισχυρή από όλες τις άλλες, σε σχέση με ένα συγκεκριμένο ερώτημα, θα μπείτε στις πρώτες θέσεις.

Επειδή το SEO περιλαμβάνει τόσους πολλούς παράγοντες κατάταξης, μπορείτε να σκεφτείτε τον # 1 ιστότοπο κερδίζοντας ένα τριάθλο. Σε ένα πραγματικό τριάθλο, ο νικητής του τρεξίματος δεν είναι απαραίτητα ο νικητής ολόκληρου του αγώνα – και έτσι είναι το ίδιο με το SEO. Ο ιστότοπος με τους περισσότερους συνδέσμους, τις περισσότερες σελίδες ή τους περισσότερους επισκέπτες δεν είναι απαραίτητα ο # 1 ιστότοπος. Η συνολική τους απόδοση καθορίζει ποιος βγαίνει στην κορυφή.

Γιατί είναι σημαντικό το SEO;

Το SEO είναι ο τρόπος της Google για τον προσδιορισμό των ιστότοπων που αξίζουν να κατατάσσονται σε υψηλό βαθμό για κάθε ερώτημα που εισάγεται στη μηχανή αναζήτησης. Χωρίς σύγχρονο SEO, θα ήταν εξαιρετικά απλό να χειριστείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε ο ιστότοπος με τους περισσότερους συνδέσμους ή τις περισσότερες σελίδες – όλες εύκολα δημιουργημένες από λογισμικό – να κατατάσσεται με συνέπεια στη πρώτη σελίδα.

Το SEO είναι σημαντικό επειδή διατηρεί τα αποτελέσματα αναζήτησης δίκαια. Μειώνει τη δυνατότητα χειρισμού αυτών των αποτελεσμάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε οι ιστότοποι που εμφανίζονται για κάθε αναζήτηση να υπάρχουν επειδή αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Η σκληρή δουλειά και ένας ιστότοπος που απευθύνεται στους επισκέπτες συσχετίζονται με υψηλές βαθμολογίες μηχανών αναζήτησης, οπότε αν ο ιστότοπός σας πληροί αυτά τα κριτήρια, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα.

Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης και η επίτευξη κορυφαίας θέσης στις ταξινομήσεις μηχανών αναζήτησης σηματοδοτεί στους χρήστες που αναζητούν ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστη πηγή. Όσο υψηλότερη βαθμολογία έχετε στις σελίδες αποτελεσμάτων, τόσο περισσότερα κλικ και επισκεψιμότητα θα δημιουργήσει ο ιστότοπός σας. Το SEO βελτιώνει επίσης την εμπειρία χρήστη, καθιστώντας πιο πιθανό για τους πελάτες να γίνουν επαναλαμβανόμενοι αγοραστές.

Και το SEO είναι οικονομικό. Οι ανταγωνιστικοί κλάδοι μπορούν να ξοδέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην πληρωμένη επισκεψιμότητα, δηλαδή το με διαφήμιση στο Google Ads. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε διαφημιστικό χώρο, αλλά αν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό, το SEO είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οδηγήσετε κατάλληλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας χωρίς να πληρώνετε κάθε κλικ.