Όταν έχετε επιμελημένο περιεχόμενο που έχει εκπληκτική ποιότητα, οι άνθρωποι τείνουν να το αναζητούν, καλύπτει την πρόθεση του χρήστη και οι μηχανές αναζήτησης το ανιχνέυουν χωρίς ταλαιπωρία! Ακούγεται σαν ένας τέλειος συνδυασμός για απίστευτα αποτελέσματα SEO, ε; Όμως αυτό δεν αρκεί! Δεν μπορείτε να κατατάξετε το περιεχόμενό σας στην κορυφή μόνο με αυτές τις ιδιότητες. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες σαν την δική σας με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπου σας βάζουν σε έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Επομένως, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια κορυφαία Link Building στρατηγική για να οδηγήσετε την σελίδα ή άρθρο σας στη κορυφή των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, το authority μπορεί να επιτευχθεί κερδίζοντας συνδέσμους από αυθεντικούς και έγκυρους ιστότοπους σχετικής θεματολογίας, ενισχύοντας την αναγνώριση της επωνυμίας σας και δημιουργώντας ένα κοινό που μπορεί να αυξήσει το περιεχόμενό σας. Ακόμη και η Google έχει διευκρινίσει ότι οι δύο πιο βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων SEO περιλαμβάνουν ποιοτικό περιεχόμενο και έγκυρους συνδέσμους, για να είμαστε ακριβείς.

Αρχικά, το Link Building ήταν πολύ διαφορετικό από το πώς λειτουργεί σήμερα. Με τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις στην πολιτική του google, η ποιότητα έχει γίνει η επιτομή της επιτυχίας. Κατά συνέπεια, η δημιουργία συνδέσμων δεν βασίζεται πλέον στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα. Εάν έχετε συνεργαστεί με επαγγελματία του SEO, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Η ποιότητα και το authority των σελίδων που δημιουργείτε συνδέσμους έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται να σας κατατάξει υψηλότερη κατάταξη στη Google. Τώρα που γνωρίζετε πώς και γιατί η δημιουργία συνδέσμων είναι σημαντική για καλύτερα αποτελέσματα SEO, ας ξεκινήσουμε να σκάβουμε τις σωστές στρατηγικές και τακτικές για αποτελεσματική δημιουργία συνδέσμων. Το συνεπές blogging λέγεται ότι έχει τις τέλειες καταλυτικές επιπτώσεις στη δημιουργία συνδέσμων με εκτιμώμενη αύξηση 97% για εισερχόμενους συνδέσμους και 434% περισσότερες σελίδες που ευρετηριάζονται. Υπάρχουν ακόμη πιο αποδεδειγμένες στρατηγικές SEO που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν για καλύτερα αποτελέσματα SEO. Σε αυτό το άρθρο, έχω συγκεντρώσει τις καλύτερες λύσεις SEO για να αποκτήσετε αυτό που αναζητάτε! Την πρώτη σελίδα στη Google!

Οι καλύτερες στρατηγικές δημιουργίας αξιόπιστων και ισχυρών Links

Αξίζει να αναφέρω ότι πολλές από αυτές τις στρατηγικές τις ακολουθώ σε καθημερινή βάση. Όπως και οι διαφημίσεις Google και το Social Media Marketing, πέρα από τα προαναφερθέντα, εξαρτάται και το διαθέσιμο budget που θα χρησιμοποιήσουμε.

Προσεγγίστε & Παρουσιάστε το περιεχόμενό σας

 Το Outreach είναι μέρος σχεδόν κάθε στρατηγικής δημιουργίας συνδέσμων. Μπορεί να αναφέρεται ως επικοινωνία με άτομα από τον τομέα σας και παρουσίαση του περιεχομένου σας σε αυτούς. Μπορείτε να εισαγάγετε οτιδήποτε, είτε πρόκειται για ανάρτηση ιστολογίου, infographic ή ακόμη και εργαλεία που προσφέρει ο ιστότοπός σας. Η μόνη προϋπόθεση είναι η εισαγωγή τους σε άτομα που είτε αναφέρουν τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας στα ιστολόγιά τους ή έχουν συνδεθεί με παρόμοια άρθρα όπως τα δικά σας. Όταν μιλάμε για την Ελλάδα και το Ελληνικό κοινό τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς στη πλεινότητα των περιπτώσεων θα χρειαστεί να πληρώστε για να δημοσιευθεί το άρθρο σας! Όμως η αγορά είναι τεράστια στο εξωτερικό, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε αξιόλογα άρθρα στην Αγγλική γλώσσα και να δημοσιευθούν δωρεάν σε εκατοντάδες sites που δέχονται ποιοτικά άρθρα. Αυτό που χρειάζεστε είναι έναν έμπειρο επαγγελματία στο SEO όπου θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις σε αυτό το κομμάτι. Να θυμάστε ότι κάθε άρθρο που θα ανεβαίνει απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνο από τους έμπειρους αρθρογράφους της ομάδας μας. Είναι όμως για εσάς μια εξαιρετική προσέγγιση για να ανεβάσετε θέσεις την σελίδα ή άρθρο σας.

Αξιοποίηση του Guest Blogging

 Όλοι γνωρίζουμε για τα μεγάλα οφέλη του blogging, έτσι δεν είναι; Οι επιχειρήσεις που κάνουν guest blogging εκτιμάται ότι δημιουργούν αυξημένο ποσοστό κατά 97% των εισερχόμενων συνδέσμων και επιτυγχάνουν 55% περισσότερη επισκεψιμότητα από ό, τι συνήθως. Ομοίως, το Guest Posting είναι επίσης ένας τρόπος να γίνετε δημοφιλής σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα blogging. Χρησιμοποιείτε όπως σωστά το Guest Posting και κερδίζετε τα οφέλη που προσφέρει; Όπως σε κάθε επιλογή που κάνετε έτσι και εδώ χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους και στοχευμένο budget. Για παράδειγμα, ο πρωταρχικός στόχος σας με το Guest Posting είναι η δημιουργία ισχυρών backlinks που θα ωθήσουν την σελίδα που στοχεύετε στη κορυφή. Τα άρθρα σας πρέπει να είναι άριστα γραμμένα για να αυξάνουν την επισκεψιμότητα με κάθε τρόπο. Η επαγγελματική συμβουλή μου είναι πάντα να δημοσιεύετε τα άρθρα σας σε ιστότοπους που δεν δημοσιεύουν απλά άρθρα, αλλά είναι επίσης πιθανό να τα κάνουν share στα Social Media αλλά και να προτρέπουν τους fans να κάνουν το ίδιο.

Ενεργοποιήστε τα Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετική συμβολή στις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων. Διαθέτει το μεγαλύτερο κοινό και μπορεί να σας συνδέσει με τους περισσότερους δυνητικούς πελάτες σας. Θυμηθείτε ότι χάνετε πολλά αν τα κοινωνικά σας μέσα δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι καιρός να ξεκινήσετε να ενεργοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας εικόνες, βίντεο, podcasts. Ακόμα και αν είστε νέοι στα μέσα Social Media, μπορείτε να ενισχύσετε την αφοσίωσή σας και να προσεγγίσετε ένα διευρυμένο κοινό στον τομέα σας, δημιουργώντας μια βελτίωση στο προφίλ δημιουργίας συνδέσμων.

Χρησιμοποιήστε τη στρατηγική Broken Link Building

Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργίας συνδέσμων. Μπορεί να σας εξυπηρετήσει τέλεια εάν είστε πολύ απασχολημένοι για να γράψετε νέο και φρέσκο ​​περιεχόμενο τόσο για σκοπούς blogging όσο και Guest Posting. Πώς λειτουργεί; Αυτό είναι απλό, για να είμαστε ακριβείς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε ιστοσελίδες με dead links και να ζητήσετε από τους bloggers να αντικαταστήσουν αυτόν τον νεκρό σύνδεσμο με σχετικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό σας. Η διαδικασία εύρεσης dead links σε ιστοσελίδες μπορεί να γίνει απλή με τα κατάλληλα εργαλεία. Φυσικά δεν είναι απλό, διότι στην Ελλάδα η αγορά είναι μικρότερη από άλλες χώρες, λιγότερες ευκαιρίες για broken links σχετικές με αυτό που ψάχνετε. Όμως αξίζει την προσπάθεια, εφόσον βρείτε κάποια διάθεσιμα sites. Αν το 5 με 10% του outreach σας απαντάει και αποδέχεται το αίτημα σας τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο. Στο εξωτερικό που ακολουθώ αυτή την στρατηγική ομολογώ ότι βρίσκω εκατοντάδες sites για αυτό τον σκοπό. To Broken Link Building απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Αναζητήστε τα Backlinks των ανταγωνιστών

Το κλειδί είναι να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να γνωρίζουμε πού βρίσκονται και πώς το κατάφεραν. Επομένως, αναζητήστε τους υψηλής ποιότητας και έγκυρους συνδέσμους και ξεκινήστε τη στρατηγική σας για να τους κλωνοποιήσετε. Πώς να το κάνετε ακριβώς; Λοιπόν, αυτό είναι απλό. Πρώτα από όλα δημιουργήστε μια λίστα με όλα τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας. Ύστερα με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα κάντε ανάλυση της σελίδας και μελετήστε ένα προς ένα τα backlinks που έχουν κερδίσει. Το επόμενο είναι να κλωνοποιήσετε τους καλύτερους συνδέσμους των ανταγωνιστών σας. Το πως θα γίνει αυτό εξαρτάται από το είδος του Link.

Αξιοποιήστε σωστά τα External Links

Ο καθημερινός αγώνας για να κερδίσετε links δεν πρέπει να είναι μονόδρομος. Χρησιμοποιήστε με τον σωστό τρόπο και σχετικότητα και εσείς externa links προς άλλες σελίδες. Συνεπώς η αμφίδρομη αυτή δουλειά θα βοηθήσει τις προσπάθειες σας.

Αποκτήστε Links από τα άρθρα σας

Αυτοί είναι οι πιο πολύτιμοι σύνδεσμοι που δεν μπορούν να δημιουργηθούν αλλά τους έχετε κερδίσει επάξια. Και αυτό που σας βοηθά να επιτύχετε τους καλύτερους συντακτικούς συνδέσμους είναι το συνεπές blogging ποιοτικού περιεχομένου. Γι ‘αυτό, μπορείτε να γράψετε περιεχόμενο με στρατηγικό τρόπο, σχεδιάζοντας τι θα μπορούσε να βοηθήσει το κοινό σας σε ένα σημείο όπου ενεργοποιούνται για να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο από αυτό. Όσους περισσότερους συντακτικούς σύνδεσμους λαμβάνετε, τόσο καλύτερη θα είναι η κατάταξή σας στη Google. Με λίγα λόγια, οι παραπάνω στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων είναι εξαιρετικές για όλους όσους αναζητούν βελτιωμένα αποτελέσματα SEO. Ωστόσο, εάν δεν έχετε επαγγελματικές δεξιότητες, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να επικοινωνήσετε μαζί μου για να χτίσουμε μαζί την στρατηγική SEO που θα ταιριάζει στην επιχείριση σας.