Τι είναι το SEO;

Το Search Engine Optimization, ή SEO, είναι η διαδικασία μάρκετινγκ και ιστότοπου για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο ορατό και ερμηνεύσιμο στις μηχανές αναζήτησης και πιο πολύτιμο για τους χρήστες. Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο που πληροί και τα δύο αυτά κριτήρια, θα βρείτε τις σελίδες σας να αυξάνονται φυσικά στα SERP, προσελκύοντας έτσι την επισκεψιμότητα στο περιεχόμενό σας και τα έσοδα στην επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε-μαζί-μας-1024x576

Γιατί χρειάζομαι το SEO;

Είναι εύκολο να παρεξηγηθεί το SEO. Πολλοί άνθρωποι, δυστυχώς, συγχέουν το SEO με τις λεγόμενες τακτικές Black Hat που ήταν δημοφιλείς πριν ωριμάσει ο αλγόριθμος Google, όπως η υπεςρβολική χρήση λέξεων-κλειδιών ή αγορά backlinks κ.α. Το Quality SEO εστιάζει στην παροχή σχετικού περιεχομένου στον τελικό χρήστη και όχι στην προσπάθεια παιχνιδιού του αλγορίθμου Google.

Αυτό όχι μόνο παρέχει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη, αλλά κάνει επίσης τις προσπάθειές σας αδιαπέραστες από κυρώσεις από μελλοντικές ενημερώσεις αλγορίθμων. Το SEO είναι διαφορετικό από την πληρωμένη αναζήτηση, επειδή βασίζεται στην ποιότητα του περιεχομένου και όχι στο χρηματικό ποσό που χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της έκθεσης και των επισκεπτών.

Υπάρχουν δύο κύριοι τομείς του SEO: On-Page και Off-Page.

Τι είναι το SEO στη σελίδα;

Το SEO στη σελίδα περιγράφει πρακτικές που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας για να προσελκύσει την προσοχή των μηχανών αναζήτησης και των επισκεπτών. Περιλαμβάνει επίσης όλα όσα εμπλέκονται στη δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας χρήστη για τους αναγνώστες σας. Η κατανόηση της τακτικής στη σελίδα είναι το κλειδί για την κατανόηση του SEO γενικά και του τρόπου λειτουργίας του. Οι βασικές πρακτικές στη σελίδα είναι:

 • Γράφοντας καλά ανεπτυγμένο περιεχόμενο που είναι φρέσκο, πρωτότυπο και παρέχει πραγματική αξία στους χρήστες.
 • Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί στο URL, τους τίτλους, τους υπότιτλους και το κύριο αντίγραφο.
 • Σύνταξη περιγραφικών και ελκυστικών μετα-περιγραφών και τίτλων για την αποσαφήνιση του περιεχομένου και την ενθάρρυνση των κλικ από τη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.
 • Χρησιμοποιώντας μια καλή διάταξη που διευκολύνει τους επισκέπτες να διαβάσουν και να αφομοιώσουν το περιεχόμενο.
 • Γρήγορος χρόνος φόρτωσης σελίδας.
 • Ρύθμιση εναλλακτικού κειμένου σε εικόνες που περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί θέματος.

Ποιο είναι το παράδειγμα της σελίδας SEO;

Ένα παράδειγμα SEO είναι το SEO εκτός σελίδας που αναφέρεται σε πρακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιείτε για να δείξετε την αξία του ιστότοπού σας σε όλο το ψηφιακό οικοσύστημα. Αυτοί οι παράγοντες δείχνουν τις μηχανές αναζήτησης πώς ταιριάζει ο ιστότοπός σας με τον υπόλοιπο ιστό και πόσο αξιόπιστο είναι. Η βελτίωση του SEO εκτός σελίδας περιλαμβάνει πρακτικές όπως:

 • Καλλιεργήστε υψηλής ποιότητας backlinks από άλλους ιστότοπους.
 • Δημιουργήστε εσωτερικούς συνδέσμους χρησιμοποιώντας το κείμενο αγκύρωσης από άλλες σελίδες στον τομέα σας ή από άλλους ιστότοπους που διαχειρίζεστε.
 • Αναπτύξτε περιεχόμενο για δημοσιεύσεις, συνδέοντας ξανά τον ιστότοπό σας.
 • Καταχωρίστε την επιχείρησή σας σε τυχόν ισχύοντες καταλόγους.
 • Δημιουργήστε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς γράφω περιεχόμενο SEO;

 • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας έχει αναπτυχθεί για τον χρήστη.
 • Γράψτε περιεχόμενο που προσθέτει αξία στην επωνυμία σας.
 • Σχεδιάστε ιστοσελίδες που είναι καλές για τον χρήστη – ευανάγνωστες σεDesktop και κινητό, ενώ ταυτόχρονα είναι γρήγορες στη φόρτωση.
 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στόχους σε όλο το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, της μετα-περιγραφής, της διεύθυνσης URL και του περιεχομένου.
 • Δημιουργήστε backlinks προωθώντας το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπτύσσοντας σχέσεις με επιρροές και αναζητώντας ευκαιρίες να γράψετε αναρτήσεις ή guest posts.
 • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι καλά συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο ιστότοπό σας με εσωτερικούς συνδέσμους.

Λοιπόν, τι είναι το SEO; Το SEO είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία που θα πρέπει να καθοδηγεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της διάταξης του ιστότοπού σας, του περιεχομένου που παράγεται και του τρόπου προώθησης αυτού του περιεχομένου. Για να εκτελέσετε αποτελεσματικά το SEO, πρέπει να το ενσωματώσετε στη διαδικασία παραγωγής περιεχομένου σας.